Google+

Getnord Rugged Waterproof Mobile Devices

You are here: Home Technológiánk

My Account

Open/Close

 Getnord Logo

Az egyik vezető sokat követelő és veszélyes környezetre szakosodott GSM kommunikációs fejlesztőként, a Getnord a legtöbb technológiával telepakolt mobileszközöket és táblagépeket strapabíró, víz alá süllyeszthető formában kínálja.

Minden termék a legkorszerűbb technológiákat használja és megfelel a nemzetközi tesztelési kritériumoknak, mint a MIL-STD 810G, IP besorolás (IP57, IP67, IP68) a Getnord termékek számos területen alkalmazhatóak, mint határátkelési védelem, bűnüldözés, közbiztonság, hadiszolgálat, olaj-és gázipar, telekommunikáció, közlekedés, gyártás és mobil munkaerő. A Getnord kitűnő, személyre szabott szolgáltatást nyújt a különböző szakmák piaci szegmenseinek változó követelményei kielégitésének érdekében. 

A “vásárló központúság, technikai irányítás, elsőbbségi szolgáltatás” stratégiáját követve, ragaszkodva az alkotói szellemhez, az ipari alkalmazhatóságra koncentrálva, a Getnord kész termékeket és megoldásokat nyújt vásárlóinknak, és az egyik vezető strapabíró vízálló mobileszköz gyártóvá vált. 

Mit is jelent a strapabíró? 

Nem nehéz felismerni, hogy manapság a mobiltelefon gyártókat jobban érdekli, hogy menő tulajdonságokkal ruházzák fel készülékeiket, mint a szuper gyors telefonkönyv, alkalmazások, és high tech kamerák, és stílusos kinézetet adjanak nekik, mint hogy olyan telefont vagy táblagépet rakjanak össze ami kiállja a legnehezebb próbákat is. Végülis, a strapabíró mobiltelefonok és táblagépek büntetés eltűrésére és nem feltétlenül a stílust szem előtt tartva készülnek. Az előnyük azonban egyértelmű, ha sziklamászással, a vadvíz meglovaglásával és egyéb extrém sportokkal tölti idejét.

Strapabíró eszközeink legtöbbje élénk színű, ezzel könnyebbé téve megtalálásukat ha elejtené őket; tekintsen erre egy plusz tulajdonságként, még ha a sárga nem is a kedvenc árnyalata.  

Utazó munkavállalóként a terepen, a raktárépületben vagy a gyártási emeleten arra támaszkodik, hogy a mobiltelefonja vagy táblagépe kiszámítható, és megbízható, folyamatos kommunikációt és internetelérést biztosít. Mobiltelefonjainkat az utazó munkavállalókra gondolva építjük fel, strapabírást, megbízhatóságot és erős teljesítményt nyújtva, ami biztosítja az elég hosszú üzemidőt ahhoz, hogy még eredményesebben és hatékonyabban végezhesse munkáját.

Ha ön strapabíró, kimozdulós típus, akkor olyan telefonra van szüksége ami elkísére útjain. Bizonyos mobiltelefonok és táblagépek jobban illenek a durva és göröngyös szabadba másoknál. Jó ötlet olyan készüléket választani, ami kifejezetten a tartósságot szem előtt tartva készült. Ezek a telefonok és táblagépek jó szolgálatot tesznek akár szabadtéri munkát, akár szabadidős tevékenységet végez, váratlan időjárással találja szembe magát, vagy kemény szálláson kell boldogulnia, rokonokkal a hátsó udvaron.

 

Hogyan teszteljük őket?

Látott már pár megnyerő filmet ahol betonkeverőbe dobva büntetjük a strapabíró telefonokat, akváriumi halakat próbálunk velük felhívni, vagy a talajra dobjuk őket. Ez természetesen megmutatja a készülék ellenállóképességét a valóságban, de hogyan teszteljük őket laboratóriumainkban? Itt van néhány a számos nemzetközi tesztelési szabvány és norma közül, amik biztosítják a strapabíró telefonok legdurvább környezetben való munkaképességét.

 

  

IP Besorolások

Az Ingress Protection (IP) besorolás két számjeggyel írja le, hogy mennyire védett az egység a porral és vízzel szemben. Az első szám (1-től 6-ig) méri a por elleni védelmet; a második szám (1-ről 8-ig) írja le a vízállóságot.

Félig-Strapabíró Telefonkészülékek 

A félig-strapabíró telefonok durvább bánásmóddal is képesek megbirkózni, mint a fogyasztói mobilok, de nem teljesen vízállóak vagy porállóak. A legtöbb félig-strapabíró mobil IP54-es IP besorolással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az egység védett, de nem zárt a porral szemben. Csak finom fröcskölést bír ki, de nem állja ki a vízsugár vagy alámerülés próbáját. Néhány, de nem minden félig-strapabíró mobil megfelel bizonyos MIL-STD-810F szabványnak is, de nem az alámerülésre vagy porra vonatkozóknak. 

Ultra Strapabíró Mobilkészülékek.  

Az ultra strapabíró mobilok IP67 vagy IP68 besorolással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy elzártak a por elől és ideiglenes alámerülést is túlélnek. Átmentek egy MIL-STD-810F teljes akkumulátor teszten is, beleértve leesést, rázkódást, alámerülést és extrém hőmérsékletet.MIL-STD-810F Method 500.4-Alacsony Nyomás  

Alacsony-nyomású (tengerszint feletti) kamrában végzett tesztek döntik el, hogy az anyag képes-e túlélni és működni alacsony-nyomású környezetben. A teszt azt is megmutatja, hogy az anyag képes-e hirtelen nyomásváltozások kibírására.  

MIL-STD-810F Method 501.4-Magas Hőmérséklet  

A magas hőmérséklet képes ideiglenesen vagy véglegesen kárt tenni a hordozható számítógépek teljesítményében, a burkolat, illetve belső részeinek fizikális tulajdonságait vagy kiterjedését megváltoztatva. 

MIL-STD-810F Method 502.4-Alacsony Hőmérséklet  

Az extrém alacsony hőmérsékletnek káros hatásai vannak szinte minden alapvető anyagra. Ennek eredményeképpen a tesztdarabok alacsony hőmérsékletnek kitétele ideiglenesen vagy véglegesen károsíthatja a tesztdarab működését, burkolatának és részeinek fizikális tulajdonságait megváltoztatva. Emiatt mindenképpen érdemes alacsony hőmérséklet elleni tesztelést végezni minden alkalommal, mikor a tesztdarab a szabványnál alacsonyabb környezeti hőmérsékletnek van kitéve. 

MIL-STD-810F Method 503.4-Hőmérséklet Ingadozás 

Hirtelen, extrém hőmérséklet ingadozás ideiglenesen vagy véglegesen befolyásolhatja az egység teljesítményét. A hőmérséklet ingadozás tesztek elvégzésével megállapítható, hogy az anyag képes-e kiállni hirtelen hőmérséklet változásokat fizikális kár vagy teljesítményromlás nélkül. 

MIL-STD-810F Method 506.4-Eső  

Az eső teszt elvégzésével kiderül, hogy a védőborítók vagy burkolatok képesek-e hatásosan megelőzni, hogy az eső behatoljon az egységbe. Az eső teszt azt is eldőnti, hogy az egység képes-e eleget tenni teljesítmény követelményeinek esőnek kitéve illetve az után.

MIL-STD-810F Method 507.4-Páratartalom  

A nedvesség számos fizikális és kémiai kárt képes okozni. Ezek közé tartozik: felszíni hatások, mint a korrózió vagy szerves növekedés, mint a penész és rozsda; nedvesség behatolás ami megváltoztatja az anyag tulajdonságait; és kondenzáció ami hatással van az elektronikus és mechanikus teljesítményre.  

MIL-STD-810F Method 510.4-Homok és Por 

A homok és por teszt két eljárásra tagolódik. A kis-részecske eljárás (por és finom homok) elvégzésének célja a felszerelés ellenállóságának vizsgálata a repedésekbe, hasadékokba és illesztésekbe behatolni képes porszemcsék hatásaival szemben. A homokfújás teszt elvégzésének célja a felszerelés homokfújás alatti tárolásra és használatra való képességének megállapítása. 

MIL-STD-810F Method 512.4-Alámerülés  

Az alámerülés teszt müködő és nem működő egységeken kerül elvégzésre, amik részben vagy teljesen alámerítésre kerülnek. Bizonyos esetekben ez a teszt az eső teszt helyett kerül elvégzésre (Method 506.4) az egység vízállóságának megerősítésére. Ez elfogadható amennyiben az anyag kialakítása mindkét szituációban ugyanúgy viselkedne, illetve a víz behatolás egyértelműsíthető. Bár vannak olyan dokumentált helyzetek, amikor a vízsugár hatására a víz a zárófelületek ellen pumpálódik az eső teszt során. Erre nem kerül sor az alámerülés teszt során, ahol a zárófelületek háttámasznak feszülnek a statikus nyomás miatt. Ezen okból kifolyólag mind az eső, mind az alámerülés teszt elvégzése szükséges.

MIL-STD-810F Method 514.5-Rázkódás

A rázkódás tesztelés elvégzésével megállapítható a felszerelés ellenállása a szállítás során és gyakori használati környezetben észlelhető rázkódás általi stresszel szemben. 

MIL-STD-810F Method 516.5-Ütés  

Az ütés tesztek annak biztosítására kerülnek elvégzésre, hogy az átlagos használat és szállítás közben megfigyelhető viszonylag ritka, nem ismétlődő ütéseket vagy átmeneti rázkódást kibírja az anyag. Az ütés tesztek arra is szolgálnak, hogy mérjék egy termék törékenységét, így a csomagolást szükség esetén annak védelmére tudják megtervezni. Mechanikai ütések hatására a termék mind az erőltetett, mind a természetes frekvenciákra reagál. 

 

Használat a világ körül   

Nem SIM függő 

A legtöbb mobilüzlet arra bíztatja vásárlóit, hogy maradjanak hűségesek jelenlegi mobilszolgáltatójukhoz hosszútávon. A legegyszerűbb technikai megoldás erre a SIM kártya cseréjének ellehetetlenítése. Más nevén “simzárás” vagy hálózát zárás, a SIM kártya függőség általában azt a célt szolgálja, hogy a vevő aki egy bizonyos cégtól vásárol telefont, a továbbiakban is azon cég szolgáltatásait vegye igénybe. Kivéve ha független, egy fűggő kártya általában csak egy bizonyos, a cég által nyújtott hálózaton, vagy csak bizonyos régióban működik. 

Mi nem ezt az utat követjük, Strapabíró telefonjaink 100%-a egyszer sem volt kártyafüggő. Működnek minden szabvány SIM kártyával.

Frekvenciák  

A GSM mobiltelefonok és táblagépek GSM funkcióval négy különböző frekvenciasávban működnek: 850 megahertz (MHz), 900 MHz, 1800 MHz és 1900 MHz, országtól függően. Minden mobilszolgáltató egy szabvány sávval, vagy sávok keverékével rendelkezik, de leggyakrabban a 850/1900 MHz vagy 900/1800 MHz kombinációkat használják. Telefonjaink mindezen frekvencia tartományokat támogatják. 

Ha 3G-ről vagy 4G-ről van szó, egy kicsit bonyolultabb a helyzet. Mindig azt ajánljuk, hogy kérdezze mobilszolgáltatóját a 3G vagy 4G szabványukról, vagy ellenőrizze az UMTS hálózatok listáját online http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UMTS_networks . Kérjük hasonlítsa össze szolgáltatója frekvenciáját a leírásban található technikai specifikációval mielőtt leadná rendelését, vagy vegye fel a kapcsolatot velünk. 

A töltő  

Két alapvető feszültség és frekvencia szabvány létezik a világon. Az egyik az észak-amerikai szabvány 120 volttal 60 Hz-es frekvencián, a másik pedig az európai szabvány 220-240 volttal 50 Hz-en. A feszültségen kívül a világ minden részének megvan a saját AC Energia dugója és aljzata. 

/A feszültség, frekvencia és fali aljzat rengeteg féle lehet, így találtunk egy megoldást egy új telefon kicsomagolásakor esetleges csalódás elkerülésére. Minden töltőnk működik 100V és 240V között, lefedve a világon található összes feszültséget, mindkét frekvenciával kompatibilisek és természetesen ha megosztja velünk melyik országban él, a megfelelő dugóval küldjük majd.

 

  

Dual SIM  

Van egy munkatelefonja és egy privát telefonja? Külön kell választania az üzleti és magánjellegű hívásait? Számos okból akarhat vagy lehet szüksége két külön vonalra, és két SIM egy eszközben sokkal praktikusabb tud lenni, mint két telefont magával vinni mindenhova. Így mindig elérhető lehet mindkét vonalon, mindenféle aggodalom nélkül. 

Ha sokat utazik, egy dual SIM eszköz igazán jól jöhet. Ha utazott már a mobileszközével akkor tudhatja, hogy néha nincs más választása, mint szerezni egy helyi SIM kártyát internetezéshez és telefonáláshoz. De mi van akkor, ha szeretne elérhető maradni a fő vonalán is? Egy dual SIM telefonnal olcsón internetezhet és indíthat hívásokat a helyi SIM-et használva, de elérhető maradhat bejövő hívásai és üzenetei számára a régi fő telefonszámán. Elég hasznos.  

Ez pedig azoknak, akik tényleg messzire mennének. Van hogy talál egy igazán jó internetre vonatkozó ajánlatot az egyik szolgáltatónál, és egy kitűnő telefonhívásra és üzenetküldésre vonatkozó ajánlatot egy másiknál. Legtöbbünk csak kiválaszt egy jót középúton és annyiban hagyja, de egy másik módja a dolognak egy dual SIM képes eszköz megszerzése és mindkét ajánlat kiélvezése. Ha a csomag nem havi előfizetéses és a SIM kártyák nem túl drágák, ez egy kiváló megoldás lehet mindkét lehetőség kihasználására. Az összes telefonunk Dual Standby-SIM technológiával működik. A Dual Standby mód lehetőséget ad arra, hogy két SIM kártya álljon készenlétben hívásfogadásra. Ha jön egy hívás az egyik kártyára, a másik kártya inaktívvá válik. 

Hogyan vált egy dual SIM telefon az egyik SIM kártyáról a másikra? Mikor vezetéknélküli mobiltelefont használ két SIM kártyával, a hívásindítás általában egy gomb megnyomásával vagy menüpont kiválasztásával történik. Ha bejövő hívásai vannak, akkor egyszerűen az érkezési sorrend elve alapján az a hívó éri el önt elsőként akinek elsőnek beérkezett a hívása, attól függetlenül, hogy melyik SIM kártyát hívta.  

 

 • Hungarian Hungarian
 • United Kingdom United Kingdom
 • Deutschland Deutschland
 • España España
 • Ελλάδα Ελλάδα
 • Lietuva Lietuva
 • Italia Italia
 • France France
 • Polska Polska
 • Latvija Latvija
 • Eesti Eesti
 • Suomi Suomi
 • Australia Australia
 • Canada English Canada English
 • United States United States
 • Österreich Österreich
 • Nederland Nederland
 • België (Dutch) België (Dutch)
 • Canada (French) Canada (French)
 • Belgique (French) Belgique (French)
 • Türkiye Türkiye
 • Other Countries Other Countries
 • Portuguese Portuguese
 • Czech Czech
 • Romanian Romanian
 • Slovak Slovak